Alkukesä

Kesän alku on ollut villa Preiskarissa kylmä, sateinen ja tuulinen.
Luonto on näyttänyt monet kasvonsa. Välillä taivas on ollut hehkuvan punainen, tuntuu että voiko tämä olla tottakaan. Niin upeat värit!Välillä niin upeat sateenkaaret ovat halkoneet taivasta,ja välillä on aurinkokin paistanut. Lintujen viserrys ja sirkutus on täyttänyt ympäröivän luonnon. Pikkupörriäisetkin heränneet ja ahkeroivat avautuneissa kukissa.


Varsinkin nurmikon kasvuvauhti on yllättänyt villa preiskarilaiset, tavallisesti juhannukseksi se leikataan, mutta nyt leikkausoperaatio on tehty jo kahdesti! Juhannukseen on kuitenkin vielä aikaa, joten ennätys tulee.
Myös lipstikka on iso ja villa preiskarilaiset ylpeitä. Kerran on lipstikkakeittoa keitelty ja monet kerran jo raparperikiisselillä herkuteltu. Ihana raparperipiirakan ohjekin bongattu netistä. Siinä ei tarvitse vatkailla ollenkaan. Sen kun vain sekoittaa, paistaa ja puolen tunnin päästä herkuttelee :)


Viime kesänä tähän aikaan upea rodo jo kukki, vaan tänä vuonna ollaan jäljessä. Toivotaan ettei kauaa sentään. Nuppuja kuitenkin näkyy ja se tekee mielen niin iloiseksi.


Tällä hetkellä villa Preiskarissa seurataan talitinttia, joka pyrähtelee pesälleen huvilan terassin katon ja pylvään väliin. Pieneen rakoseen on toinen kotinsa laittanut. Kamera on viritetty valmiiksi ja odottaa poikasten ensilentoa...Kova sirkutus pesästä jo kuuluu :)

Ei kommentteja: