Ihanan kesän päätös

Taas ollaan eletty tätä elämäämme ja kesää siihen vaiheeseen, että on aika tehdä kesästä tilinpäätös.Kesä olikin alkukylmyyden jälkeen kaunis ja satoisakin, vaikka myöhäiseksi kaikki kasvaminen meni. Kasvihuoneestakin tomaatteja ehti kypsyä ja, jotka eivät ehtineet, kypsyivät sisällä.


Myös luonto tarjosi antimiaan. Teimme retken lähisaareen termospullon ja spelttileipien kera. Aikomuksemme oli viettää helteinen kesäpäivä uiden ja aurinkoa palvoen, mutta nopeasti palasimme mökille ja haimme pakastusrasioita villivadelmia varten. Meillä on tapana kerätä marjat suoraan pakastusrasioihin. Hidastahan se on poimia, mutta työ kotosalla on sitten nopeaa; senkus vain kirjoittaa sisällön ja päiväyksen. Villivadelmiea oli paljon, paljon...ja kuinka makeita ne ovatkaan!


Myös ulkona oli hyvä kesä. Kurpitsaa tuli ja tuli...niitä on säilötty puolukan kanssa. Niistä on keitetty keittoa. Niitä on paistettu uunissa perunalohkojen ja porkkanan palasten kanssa ja osa odottaa vielä kellarissa myöhempää käyttöä. Kurpitsa on meidän perheen herkkua arkena ja juhlapäivinä. Emmekä ole sen makuun vielä kyllästyneet!

Tämä "pienokainen" painoi 4 kg.

Myös sienet ovat herkkuamme. Tässä nautimme herkkutattikeittoa sateisena sunnuntai-iltana.


Nostimme chilit myös sisälle, koska ilmat ovat jo niin syksyisiä. Chilit eivät vain välitä pimenevistä illoista vaan kukkivat ja kypsyttävät palkojaan. Chili on myös yksi kestosuosikeistamme ja lisäämme sitä usein ruokiimme.


Ihminen jännä otus, kun se unohtaa niin nopeasti arkipäivän tapahtumat. Unohtavatkohan eläimetkin? Santtu-koiramme ainakin näyttää muistavan, että tässä oli sen lempi piilopaikka ja vaikka kaadoimme ympäriltä isot lepät pois, niin koira nukkui "piilossaan" useat päikkärit.

Ei kommentteja: