Keittiö, kodin sydän

Sanotaan, että keittiö on kodin sydän.
Siellä herätään uuteen aamuun, suunnitellaan tulevaa päivää ja illalla viimeksi sammutetaan valot. Siellä vaihdetaan päivän kuulumiset, tavataan ystäviä, parannetaan maailmaa ja ajatellaan omia ajatuksia. Siellä keitetään, paistetaan ja leivotaan, säilötään ja nam! syödään. Eletään tätä päivää ja tehdään huomisen muistoja.

Villa Preiskarissakin aloitettiin suunnitteleminen tuvasta. Tosin keittiö ei ollut ykkösenä ajatuksissamme vaan takka-leivinuuni-puuhella -systeemi, joka on meillä kodin sydän. Sen sydämen ympärille muodostui tupa; kodin sydän. Ja keittiö. Kalusteet halusimme yhdelle seinälle ylisuurten ikkunoiden vuoksi. Villa Preiskarin terassin puoleinen seinähän on miltei täynnä ikkunaa ja ovea.Marssimme toiveidemme kanssa keittiökalusteiden myymälöihin suunnittelijoiden juttusille ja kulutimme tosi paljon aikaa katsellen eri ovimalleja ja ratkaisuja. Topi-keittiöiltä saimme matkaamme ovimalleja myös itse huvilalle, joka oli mainio tilaisuus. Moni malli näytti kauniilta myymälässä, mutta paikanpäällä suorastaan kamalilta. Milloin ne "katosivat" hirsiseinään tai olivat muuten vaam ihmeellisen värisiä.

Topi-keittiöillä on saaristoon sopivia ovimalleja vaikka kuinka, katsopas täältä.

Itse asennus olikin sitten mielenkiintoinen juttu. Eihän piilutetussa hirsiseinässä ole tasaista pintaa...mutta siitä ei sen enempää. Sen vaiheen haluamme unohtaa. Pääasia on, että huvilassamme on keittiön kaapistot!
Tähän lasivitriiniin tulee vielä sisälle valot, jotta upea käsintehty piilutus näkyisi mihin vuorokauden aikaan tahansa eikä peity kaapin ovien taakse. Vitriinissä on lasihyllytkin, jotta mikään ei rikkoisi näkyvyyttä.

Ei kommentteja: