Piippu ja puuhella

Keskelle huvilaa tehtiin piippu. Yli 7 m korkeuteen kun käsin nostelee harkkoja, niin sai rantasaunaa lämmittää melkoisesti, jotta uupuneet lihakset saatiin notkeiksi. Aikaa ei silti kauaa mennyt, vaikka tarvittiin kaksi piippua ja ulosvientiä: toinen puuhellalle, joka tulee ylimmäisen kuvan eteen keittiön puolelle ja toinen takka-leivinuunisysteemille, joka tulee alemman kuvan eteen olkkarin puolelle. Kiitos valmispiippujen!
Piippujen välissö on oiva paikka ilmstointilaitteelle. Saadaan huuva vetämään puuhellan tuottamille katkuille. Villa Preiskarin emäntä kun taitaa tuon ruuan kuohuttamisen kattilan reunojen yli...Aikoinaan Villa Preiskarin suunnittelussa lähdettiin liikkeelle tuvasta ja huvilan keskelle tulevasta takka-leivinuuni-puuhella-systeemistä, lämmönlähteen ja käytännöllisyyden vuoksi. Villan sydän.

Paljas harkko näytti rumalta villa preiskarilaisten silmään, joten maalia pintaan ja maalikaupassa alkoi tuntumaan, että hirren pintaa vasten vanha roosa sopii hyvin, joten sitä ostettiin. Nyt Villa Preiskarissa on sitten ihana possunpunainen piippu!
Pitäähän nyt sydämen olla punainen, vaikka sitte possunpunainen :)Lattialle haluttiin tummaa laattaa ettei kaikki puunsälä ja hiilenkokkareet näy ja elävyyttä saatiin erikokoisilla ja erinäköisillä laatoilla.Ja lopulta puuhella paikoilleen ja ensimmäiset tulet. Mikä nautinto, huvila tuntuu jo valmiilta!

Myös ulkona on välillä possunpunaista, joten senkin puolesta piipun väri ajaa asiaansa:Ei kommentteja: