Mikä VillaPreiskari?

VillaPreiskari on joskus ehkä valmistuvakin huvila Preiskarin saaressa, Perämeren rannikolla.
Sinne on nousemassa, hitaasti mutta varmasti, talviasuttava hirsinen kaksikerroksinen huvila, loma- ja rentoutumispaikaksi perheellemme ja ystävillemme.

Saareen rakentaminen ei ole niin helppoa ja nopeaa kuin jos sen rakentaisi autotien varteen, jonne kuljetusliike voi tuoda tarvittavat hiekat, sorat, puutavarat, harkot, villat, tiilet, ikkunat,... vaan saareen täytyy kuskata tarvikkeet kesäisin veneellä tai lautalla ja usein! Talvisin moottorikelkalla, pulkalla tai vaikka kantamalla riippuen jää- ja lumitilanteesta. Helppoa se ei ole, mutta kekseliäisyys ja kärsivällisyys kasvaa!
Kaikki on myös kiinni asenteesta. Jos homman tekee vaikeaksi, niin sitä se myös on!
Huumorinkukka on saarirakentamisessa se paras kukka :)

VillaPreiskaria on lähdetty suunnittelemaan ajatuksissa luonnonmukaisuus ja perinteet siispä harjoittelimme hirsirakentamista tekemällä ensin rantasaunan ja varaston.
Myös tontin koko vaikutti huvilan pohjaratkaisuun. Halumme tehdä kaiken itse vaikutti siihen, että emme tehneet sopimusta hirsihuvilavalmistajien kanssa vaan lähdimme tähän aikaa vievään projektiin työkalut omissa käsissämme. Unelmissa mielikuva Joulusta, joka vietetään Villa Preiskarissa sinisessä hämärässä, tähtien loisteessa, lumesta ja askelten äänistä hangella, hyvästä ruuasta (eli leivinuuni on oltava) kynttilöistä, ihanasta rauhasta perheen ja ystävien kanssa.

Ei kommentteja: