Vapaapäiviä
Vietimme ihania aurinkopäiviä saaressa, kalastimme jään alta parilla verkolla ja valmistimme ahvenista herkullisia kalapullia,


saunoimme pitkän kaavan mukaan, poltimme roskia, vietimme aikaa koko perheen kera, seurasimme merikotkan leijailua. On se vaan upea lintu! Kerran vain räpsäytti siipiä ja muuten vain liiteli ja leijaili sen puolisen tuntia, jonka me näimme tuota suurta lintua.

Photo by Vesa Rantala

Ruokimme talitiaisia, sinitiaisia, varpusia, harakatkin vierailivat koirien ruokakupilla ja koirat vain nukkua rötköttivät auringossa kupin vieressä!
Nautittiin, niin ihmiset kuin eläimetkin.

 
Ja rakensimme, tottahan toki :)


Terassin puolella katon rajassa oleva kolmio sai ulkovuorauksen, Laudat on käsitelty pellavaöljyyn ja tärpättiin lorautettulla tervalla. Tervan tuoksu on sitten ihana! Tulee lapsuus mieleen ja kevätpäivät, kun isä tervasi puuvenettään.
Terva on tehokas ja luonnollinen puunsuoja. Tärppättiä käyttämällä saadaan terva ja pellavaöljy juoksevammaksi ja paremmin imeytymään puuhun. Käsittelemällä puu tällä seoksella useampaan kertaan saadaan puusta hyvin säänkestävä.


Nurkat suoriksi! Meidän silmää miellyttävät enemmän suorat hirsien päät kuin se, että osa hirsistä jätetään pitkiksi. Niinpä pistettiin moottorisaha laulamaan.Rantasaunasta oli mukava tepastella sisään huvilalle, koska kuutamo valaisi polut.

Seuraavan kerran pääsemme huvilalle, kunhan jäät ovat huvenneet pois. Tällä hetkellä jäät ovat niin petolliset ettei sinne ole asiaa. Niin, jos ei halua humpsahtaa jääkylmään kylpyyn!

"Jippii, mamma kato, kato! Mä loikkaan!"Jopa meidän Sampo odottaa saareen pääsyä ja tepsutteli jäiden joukossa vaikka ei normaalisti tykkää yhtään uimisesta.
Ja tuntui nauttivan keväästä :)

Ei kommentteja: